Postiosoite: PL 12, 27501 Kauttua
Tehtaan käyntiosoite:
Lauttakyläntie 571, 27510 Eura

Puhelinvaihde: (02) 5491 600 

Yhteystiedot

x

Jätä viesti, niin otamme yhteyttä Sinuun.

12.9.2017

Kompostoritehtaan katto muuttui aurinkovoimalaksi

Favorit Tuote Oy nostaa ekologisuutensa uudelle tasolla, kun Eurassa sijaitsevan tehtaan katto muuttui keväällä aurinkovoimalaksi. Favoritin tehtaalla valmistetaan muun muassa Biolanin kompostoreita ja kuivakäymälöitä.  

- Toimimme Biolan Groupin vastuullisten arvojen mukaisesti ympäristöystävällisesti pitäen hiilijalanjälkemme mahdollisimman pienenä. Oman aurinkovoimalan rakentaminen on iso hyppäys uudelle tasolle siinä periaatteessa. Favoritin Euran tehdas on jo valmiiksi huippumoderni ja ekologinen, meillä hyödynnetään jo nyt tuulivoimaa. Omaa aurinkoenergiaa hyödyntämällä tehtaan tuotanto on entistä ekologisempaa, Favorit Tuote Oy:n toimitusjohtaja Kaj Paavola kuvailee.

Aurinkovoimala valmistuu Biolan Groupin osaamisella, kun uuden voimalan toteutuksesta vastaa ekologiseen asumiseen erikoistunut aurinkoenergiajärjestelmiä maahantuova ja suunnitteleva Biolan Ekoasuminen Oy. 

- Tehokkaat aurinkopaneelit asennetaan nykyisten kattorakenteiden päälle. Uusien paneelien pinta-ala on yhteensä 475 neliötä, paneeleita katolle asennetaan 288, ja voimalan huipputeho 80 kilowattia. Voimala on kokoluokassaan yksi Satakunnan suurimpia, Biolan Ekoasumisen toimialapäällikkö Suvi Karirinne kertoo.

Suomalaiset suosivat ympäristöystävällisyyttä

- Selvitystemme mukaan 85 prosenttia suomalaisista pientaloasujista haluaa vähentää ympäristön kuormitusta omilla valinnoillaan. Favorit näyttää esimerkkiä, millaisia ratkaisuja ekologisuuden eteen voi tehdä. Vaikka tehtaan katon muuttaminen aurinkosähkövoimalaksi on tietysti isohko operaatio, sama on erilaisella mittakaavalla toteutettavissa hyvin esimerkiksi omakotitaloon tai mökille. Uudet aurinkopaneelit asennetaan nykyisten kattorakenteiden päälle eikä tehtaamme kattoa tarvitse purkaa tai vahvistaa, toimitusjohtaja Paavola kertoo.